Inför skidresan

När du ska iväg på en skidresa bör du packa ner rätt sorts utrustning så att din skidresa blir lyckad. Här ska vi därför ge dig några bra tips på vad du bör ha med dig under dina skidresor.

Skidkläder

Det spelar ingen roll hur fantastiska skidresor du bokar, om du inte har rätt sorts skidkläder kommer dina dagar i skidbacken att bli förstörda. Därför är det mycket viktigt att du skaffar varma, slitstarka och vind- och vattentäta skidkläder som håller dig varm och torr i skidbacken. Tänk på att skidkläderna bör vara av ett material som andas trots att de är vind- och vattentäta. Inför dina skidresor behöver du följande skidplagg:

Underställ och mellanlager. Ett varmt underställ som andas är ett måste. Det håller dig varm och gör att du inte blir svettig. Skaffa även ett mellanlager för extra kalla dagar. Mellanlagret brukar bestå av fleece.

Ytterplagg och förstärkningsplagg. Ytterplaggen brukar bestå av en ofodrad skaljacka och skalbyxor som i första hand skyddar mot kalla vindar och oväder. Dessa plagg ska trots det andas så att du inte blir genomsvettig. Förstärkningsplagget brukar bestå av en tunt fodrad vindtät jacka som är guld värd om du skulle överraskas av ett oväder eller en köldknäpp. Naturligtvis behöver du också ha ett par bra skidhandskar och en värmande mössa när du är på skidresa.

Skidutrustning

Vilken sorts skidutrustning du ska skaffa beror naturligtvis på tycke och smak och vilken typ av skidåkning du brukar ägna dig åt på dina skidresor, till exempel slalom, freestyle eller offpiståkning. Men oavsett vilken sorts skidåkning du ägnar dig åt måste du naturligtvis ha ett par skidor, skidstavar, pjäxor och en skidhjälm.