Populära skidorter

Bad Gastein – Österrike

Bad Gastein är Alpernas allra populäraste skidort.  Bad Gastein ligger mycket vackert till i ett kuperat område omgivet av hissnande berg och härliga skidbackar. Här finns även Österrikes största nationalpark och Österrikes högsta berg Grossglockner. Bad Gastein består i sin tur av 5 skidorter som har gott om pister på sammanlag 20 mil.

Bad Gastein är snösäkert, har gott om övernattningsmöjligheter och många restauranger. Här finns även utomhuspooler som är fyllda med 36 gradigt mineralrikt källvatten som strömmar upp ur bergen. Många som åker till Bad Gastein gör det både för skidåkningens och de tempererade poolernas skull.

Saalbach – Österrike

Saalbach är skidorten för dig som vill ha allt i ett. Saalbach har fantastiska pister, gott om restauranger, gott om aktiviteter för barn, barer med livemusik och ett vilt nattliv. Det enorma skidområdet är sammanflätat av ett stort nätverk med skidliftar som tar dig ditt du vill. I Saalbach finns det gott om pister för såväl erfarna åkare som för nybörjare och barn.

Trots att Saalbach har en hög partyfaktor kan den som bara vill åka skidor och koppla av få sitt i Saalbach.  Saalbach är nämligen en mycket fin och genuin bergsby med en äkta alpkänsla.

Chamonix – Frankrike

Chamonix är en av världens mest kända skidorter. Här finns pister för alla sorts skidåkare. Om du gillar riktig utförsåkning finns det pister med 2000 meters fallhöjd och det finns puckelpist med 600 meters fallhöjd. Det finns också pister som lämpar sig för cruising och snowboarding. Chamonix är också världsberömt för sin fantastiska off-piståkning som skidresearrangörerna gärna ta dig med på.

Chamonix är en relativt stor by som har bra shopping och gott om hotell. Här finns även många restauranger, barer och nattklubbar.  I Chamonix kommer du att trivas både i pisten och off-pist.

Cervina – Italien

Cervina är en fin liten italiensk bergsby som ligger på 2000 meters höjd med en fantastiskt fin utsikt över Matterhorn och Monte Rosa. Om du åker till Cervina kan du åka i pister som är belägna 3 883 meter över havet och du får tillgång till 93 pister eftersom Cervinas skidsystem är sammankopplat med skidsystemet i Zermatt.  Sammanlagt har de båda skidsystemen 35 mil pist.

I Cervina kan du också koppla av i en avspändmiljö och njuta av den vänliga atmosfären och de mysiga restaurangerna.