Checklista

Innan du ska iväg på en skidresa är det viktigt att du kollar att du verkligen har packat ner allt du behöver. Här ska du få en checklista på vad du bör ha med dig på skidresan.

Checklista inför skidresan

  • Skidkläder & skidutrustning. Dubbelchecka att du verkligen har med dig alla skidkläder, det vill säga underställ, mellanlager, ytterplagg, förstärkningsplagg, handskar, mössa och solglasögon. Det kan även vara bra att ha med sig några reservplagg, gärna en extramössa och ett par extrahandskar. Glöm inte heller stavarna och pjäxorna hemma!
  • Reskassa. Se till att du (om möjligt) har med dig två bankkort, ett som du har i din plånbok och ett som någon betrodd vän tar hand om. Skrapa gärna bort CCV-koden på baksidan av kortet så att ingen tjuv kan använda det på nätet. Ha gärna med dig lite kontanter också.
  • Försäkringsbevis och det blå EU-kortet. Om du skulle vara med om en olycka är det viktigt att du har med dig EU-kortet som ger fri sjukvård om du befinner dig i ett EU-land, annars gäller din hemförsäkring upp till 45 dagar om du är på en skidresa utanför EU. EU-kortet beställer du från försäkringskassan och försäkringsbeviset får du från ditt försäkringsbolag.
  • Andra viktiga dokument. Glöm inte passet, flygbiljetten, bokningsbekräftelsen för hotellet och ditt körkort om du ska hyra bil. Kopiera alla viktiga dokument och lägg dessa i din email utifall att du skulle bli av med dina viktiga dokument.
  •  Andra kläder och tillbehör. Glöm för allt i världen inte att ta med dig lagom med ”vanliga” kläder, din smartphone, kameran och kanske din laptop.